In de media

Vrieskou in het land: ken je thermostaat voor optimaal comfort

Vrieskou in het land: ken je thermostaat voor optimaal comfort

14-01-2016 - Persmededeling

Honeywell Home geeft praktische tips om de vrieskou te doorstaan

Nu de echte koude toeslaat, geeft Honeywell Home tips om zo comfortabel mogelijk de winter door te komen. De expert in verwarmingssystemen raadt huiseigenaren aan zich meer te verdiepen in hoe ze hun huis verwarmen zodat zij via de juiste programmatie het optimale uit hun centrale verwarming kunnen halen. Hierdoor voelt elk huis zo comfortabel mogelijk aan – niet alleen wat temperatuur betreft, maar ook wat betreft het energieverbruik.

“De temperaturen in ons land zakken alsmaar meer, dus het is goed om er zeker van te zijn dat we ons huis op de juiste manier verwarmen ter bescherming tegen de winterkou”, zegt Peter Raes, Country Sales Leader bij Honeywell Home. “Binnen vijf minuten heb je je thermostaat doorgrond. Dat bespaart je veel geld en maakt je huis comfortabeler.”

Vijf praktische tips van Honeywell Home

1. Stel een nauwkeurig verwarmingsschema in. Als je je verwarming zo programmeert, dat ze een uur voordat je thuiskomt of wakker wordt het huis al volledig verwarmt, verspil je je geld. Een slimme thermostaat weet hoe lang nodig is om een ruimte te verwarmen. Zo heeft je woning de juiste temperatuur op het moment dat je thuiskomt, zonder lange tijd voor niets te verwarmen.

2. Bouw geen kasten om je radiatoren en hang er geen gordijnen voor. De radiatoren wegwerken staat misschien mooier, maar je voelt het in je portemonnee. De warmte van de radiator blijft namelijk achter de gordijnen of radiatorbekleding hangen, waardoor het langer duurt voor de kamer op temperatuur is. Zo verbruik je meer energie dan nodig is om de ruimte op temperatuur te krijgen.

3. Ontlucht je verwarming. Het is goed om je verwarming te ontluchten. Dit draagt eveneens bij aan efficiënter gebruik van je verwarming. Wanneer je dit bij aanvang van het stookseizoen nog niet gedaan hebt, is het aangewezen nu nog je radiators te ontluchten.

4. Zet je thermostaat ’s ochtends gerust een standje lager op bijvoorbeeld 18 graden Celsius. In de ochtend heeft je lichaam namelijk een lagere temperatuur, waardoor je met een minder hoge stand van de thermostaat hetzelfde comfort ervaart als in de avond bij 20 graden Celsius.

5. Verwarm kamers alleen op de momenten waarop je ze daadwerkelijk gebruikt. Je laat het licht toch ook niet branden in de ruimtes waar je niet bent? Moderne thermostaten geven je de mogelijkheid de verwarming per kamer te regelen. Zo bespaar je energie en geniet je altijd van de juiste temperatuur in de juiste kamer. 

Kennis van de thermostaat bespaart geld en biedt comfort

Tot 60 procent van de gemiddelde Belgische energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Met moderne oplossingen voor de verwarming heb je meer controle dan alleen een temperatuuraanpassing. Profiteer van het grote aantal verwarmingsmogelijkheden dat er momenteel is. Maak een paar minuten tijd vrij om je slimme thermostaat te leren kennen en een verwarmingsschema te programmeren voor de momenten waarop je thuis bent. Dit zorgt voor meer comfort.

Meer informatie over evohome Wi-Fi en Round Connected is te vinden op getconnected.honeywell.com.