In de media

Van kerstfilm kijken tot uitgebreid koken: dit zijn de meest comfortabele december-temperaturen

Van kerstfilm kijken tot uitgebreid koken: dit zijn de meest comfortabele december-temperaturen

15-12-2015 - Persmededeling

De laatste weken van het jaar brengen we nogal wat tijd door in huis. Kerstfilms kijken, aperitieven met vrienden, uitgebreid koken. Maar welke temperatuur past nu het beste bij deze activiteiten? Hoe hoog stel je de thermostaat in? De ideale temperatuur is voor iedereen verschillend: de een heeft het nu eenmaal sneller koud dan de ander. Toch is er voor elke activiteit en elke kamer een goede richtlijn – weet Honeywell Home uit decennialange ervaring. Kijk maar in het Honeywell Home-huis in de infographic. Op naar de meest comfortabele feestdagen die je ooit had!

Ontbijt op bed – slaapkamer – 18 graden

In de ochtend is je lichaam nog warm van het slapen. Dus word je verrast met ontbijt op bed? Dan heb je eigenlijk geen hoge temperatuur nodig in je slaapkamer. Verse croissants en een goede kop koffie wél.

Klaarmaken voor een feestje – badkamer – 23 graden

Ook altijd zo’n moeite om die douchekraan dicht te draaien? Geen wonder als je altijd met kippenvel op je lijf de handdoek om je heen slaat. En met al die feestjes in het vooruitzicht, spendeer je heel wat extra tijd voor de spiegel deze maand. Zorg dus voor een comfortabele temperatuur.

Film kijken – woonkamer – 20 graden

Wist je dat de meeste Belgen hun woonkamer de meest comfortabele ruimte in huis vinden[1]? Daar vertoeven ze dan ook het liefst. Er werd hen ook gevraagd bij welke temperatuur ze zich precies het meest comfortabel voelen. Dat blijkt gemiddeld 20 graden te zijn.

Spelen met nieuwe cadeaus – kinderkamer – 19 graden

Terwijl jij het inpakpapier nog opruimt, rennen je kinderen al naar hun kamer om met hun cadeaus te spelen. Het is dan ook aan te raden die ruimtes niet te warm te maken. Wervelwinden zitten immers nooit stil.

Uitgebreid koken – keuken – 18 graden

Met een kalkoen in de oven en vier pruttelende pannen op het fornuis waarin je de bijgerechten maakt, kan de temperatuur flink oplopen in de keuken. En als kok sta je ook niet bepaald stil. Voorkom dus dat je oververhit aan tafel gaat: zet de thermostaat niet te hoog.

Dineren met de hele familie – eetkamer – 20 graden

Met oma, alle ooms en tantes en een bende neefjes en nichtjes is de eettafel met kerst al snel goedgevuld. En hoe meer mensen in de ruimte, des te warmer het wordt. Met de thermostaat op 20 graden zit je goed.

Wijn halen – kelder – 12 graden

Dat de kwaliteit van wijn snel achteruit gaat als je ‘m bewaart bij hoge temperaturen weet je. Maar ook schommelingen in de temperatuur moet je zien te voorkomen als je je gasten op een goed glas wijn wilt trakteren. Een constante temperatuur tussen de 10 en 15 graden is goed, 12 is ideaal.

Feestje vieren – garage – 18 graden

Feestmaand december biedt voldoende momenten om de benen los te gooien. Of je nu gaat voor kerstnummers, techno of de klassiekers uit de Top 2000: warm krijg je het sowieso. Dus hang je deftig jasje maar over een stoel en zet de thermostaat wat lager.

Meer informatie over evohome Wi-Fi en Round Connected is te vinden op getconnected.honeywell.com.