In de media

Honeywell Home introduceert Lyric T6: slimme thermostaat voor optimaal thuiscomfort

Honeywell Home introduceert Lyric T6: slimme thermostaat voor optimaal thuiscomfort

27-09-2016 - Persmededeling

Lyric T6 combineert slimme functies – waaronder koppeling met Apple HomeKit™ – met een gestroomlijnd design

Diegem, 27 september 2016 – Honeywell Home (NYSE:HON) – al meer dan honderd jaar wereldwijd leider op het gebied van thermostaten – introduceert de nieuwe slimme programmeerbare thermostaat Lyric T6. Dit nieuwste Honeywell home-product biedt comfort wanneer je thuis bent en helpt je energie te besparen wanneer je dat niet bent. Dankzij compatibiliteit met Apple* HomeKit™** gebruik je de Lyric T6 bovendien eenvoudig en veilig met spraakaansturing via Siri. De thermostaat heeft een gestroomlijnd, minimalistisch design, slimme functies, bediening via de Lyric-app voor Android en iOS en de ondersteuning die klanten van Honeywell Home mogen verwachten.

De Lyric T6 is een uitbreiding op Honeywell Homes portfolio connected thermostaten, naast de bestaande thermostaten evohome Wi-Fi en Round Connected. De nieuwe thermostaat sluit naadloos aan op de dynamische en onregelmatige agenda van moderne consumenten. Met de Lyric-app bedienen gebruikers de thermostaat namelijk direct via hun iOS- of Android-apparaat zoals de smartphone of tablet. Met de geïntegreerde geofencing-functie gaat de Lyric T6 automatisch naar de gewenste temperatuurinstelling zodra de laatste persoon van het gezin zich buiten een bepaalde afstand van huis begeeft. Ook signaleert de Lyric T6 wanneer de eerste persoon terugkeert, zodat de temperatuur in huis comfortabel is zodra hij of zij arriveert. De consument kan zelf bepalen op welke afstand vanaf de woning de geofencing-functie in werking moet treden: van een aantal kilometers rondom het huis, tot om de hoek. Hij kan ook kiezen voor een meer traditioneel zevendaags klokprogramma. Deze functies helpen de consument efficiënt om te gaan met energie en geld te besparen. Daarnaast biedt de thermostaat de mogelijkheid meldingen te ontvangen bij extreem hoge of lage temperaturen in de woning.

De Lyric T6 in het kort:

  • Gestroomlijnd design: het zwarte touchscreen met donkergrijze rand is een subtiele toevoeging aan je interieur.
  • Lyric-app: hiermee zijn thuiscomfort – en instellingen – vrijwel overal direct aan te passen (maar uiteraard ook direct op de thermostaat zelf).
  • Groeit mee met het huis: doordat hij Apple® HomeKit ondersteunt, groeit de Lyric T6 mee met het ecosysteem in huis.
  • Zelflerend en optimaliserend: de Lyric T6 leert van je huis doordat hij registreert hoe lang het duurt voor het in huis opwarmt of afkoelt. Hierdoor is het altijd de gewenste temperatuur op de ingestelde tijd.
  • Slimme notificaties: de Lyric T6 kan waarschuwen bij extreme temperaturen in huis.
  • Bedraad of draadloos: de Lyric T6 is zowel bedraad (voor aan de muur) als draadloos verkrijgbaar, en past op vrijwel elke cv-ketel.

De Honeywell Home Lyric T6-thermostaat is vanaf 1 oktober 2016 verkrijgbaar in België via verwarmingsinstallateurs en halverwege oktober via online retailers. De consumentenadviesprijs van de bedrade Lyric T6 is € 199 (incl. btw) en voor de draadloze versie Lyric T6R € 249 (incl. btw).

“Het gevoel continu in contact te staan met je huis en altijd controle te hebben over je huis draagt misschien wel net zoveel bij aan het comfortgevoel als de temperatuur in huis. De Lyric T6 geeft mensen nog meer keuze, en controle, naast de betrouwbaarheid en innovatie waar Honeywell Home om bekend staat.” -  Mario Moura, General Manager van Honeywell Home’s Residential Business Europa

getconnected.honeywell.com

* Apple HomeKit vergt een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8.1 of recenter.
** HomeKit-producten krijgen alleen toegang op afstand in combinatie met een Apple TV (3e generatie of recenter) voorzien van Apple TV-software 7.0 of recenter, en een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8.1 of recenter.